Ásó, kapa, nagyharang

2019/09/29. - írta: bence441

Nem kell ide semmi titkosszolgálat, a baloldalon mindenki felveszi a másik beszélgetését. Az a meglepő, hogy ilyen kevés lát napvilágot.


Semmi meglepő sincsen abban, hogy Karácsony Gergelyről kikerült egy ilyen hangfelvétel. Bizonyosan lehetünk abban, hogy egynémely pártok fontos testületeinek ülésén úgy ülnek ott a résztvevők, mint egy Tarantino-filmben: az asztal alatt ott feszül mindenkinél egy stukker. Kiszivárogtatások jellemzik a baloldali elvbarátokat, akik most az állampárt kényszere miatt próbálnak vicsorogva mosolyogni, de valójában alig várják, hogy egymás hátába vágják a kést. Ha nem lesz átütő siker október 13-án akkor biztos, hogy a másik lesz a hibás.
Nem szorul rá a Fidesz arra, hogy lehallgassa egy 0%-os párt elnökségi ülésének beszélgetést, hiszen az 5%-os MSZP-vel az égvilágon semmit sem zavarnak a világon. Ellenben fontos szerepet töltenek be a NER rendszerében: remekül el tudják játszani a demokratikus ellenzék látszatát.

Időként persze homokszem kerül a gépezetbe: kikerül egy hangfelvétel és akkor beüt a zavar. Merem állítani: rengeteg órányi hangfelvétel készült a baloldalon a különféle egyeztetéseken. Ma már nem olyan nagy kunszt ezeket elkészíteni, mint régebben. Egy mobiltelefon is profi felvételeket képes csinálni, és nem fog gyanút, ha egy megbeszélésen ott van az asztalon. Egyszerűbb a Fideszre fogni, mint beismerni a rettenetes tényt: nem tudni, melyik megbeszélésre ki ül be egy bekapcsolt hangfelvevő appal.
Ennek a rengeteg anyagnak a jelentős hányadát nem is fogja soha megismerni a nyilvánosság. Arra persze tökéletesen jók, hogy lehessen az elvbarátokat fenyegetni vele, rosszabb esetben behúzni neki egy gyomrost a publikálással.
Karácsony Gergelyt is csak azért hozza nehéz helyzetbe az ilyesmi, mert folyamatosan hazudik. Volt ő már minden, ami csak lehetséges: egy rendszerkritikus zöld párt arca, majd egy új alternatívát adó baloldali mozgalom politikusa (Együtt-PM), hogy végül a szebb napokat látott MSZP oldalán kössön ki, előbb mint miniszterelnök-jelölt, majd mint főpolgármesterjelölt. Emberünk ideális céltáblája a támadásoknak, aki mögött nagykoalícióban lopja szét a közvagyont Zuglóban a Fidesz-MSZP érdekszövetség. Hogyan fogja megakadályozni főpolgármesterként a hasonló, fővárosi szintű összejátszásokat? Alighanem sehogy.

Senki se lepődjön meg, ha a következő főpolgármestert Tarlós Istvánnak fogják hívni. Amúgy meg mindegy is, hiszen bizonyosan jóideje készen vannak azok a törvényjavaslatok, amelyek egy esetleges ellenzéki győzelem esetén is biztosítják, hogy a kormány akarata érvényesüljön Budapesten is. Persze ezt és még sokminden mást is ez a jelenlegi garnitúra képtelen megakadályozni. Inkább szivárogtatnak és hangfelvételeket készítenek. A fő, hogy ki legyen a kakas a szemétdombon. Orbán Viktor pedig csak egy kávét kér és megnyeri már most a 2022-es választást is.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bekaember.blog.hu/api/trackback/id/tr7015182322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása