STOP nátha - Rendkívüli bejelentést tett a Fidesz

2018/06/12. - írta: bence441

 

 

 

letoltes.png

 

Budapest, kedd (MTI) - A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy a most zajló alkotmánymódosítási folyamatban teremtsék meg annak jogi feltételeit, hogy ne legyen a jelenlegi formában megengedett a náthás és influenzás megbetegedés. A kormánypárt arra hivatkozik, hogy beteg emberek számára biztosított a gyógyulás és a megelőzés.

Bajkai István, a kormánypárt országgyűlési képviselője kedden Budapesten tartott  sajtótájékoztatón jelentette be, hogy ezzel a módosítássál biztosítani lehetne, hogy  a várost mindenki egyformán, igazi otthonaként tudja használni. A Fidesz politikusa évtizedes problémaként jellemezte, hogy sokan terjesztik a náthát és az influenzát közterületeken, ami a közbiztonsági és közegészségügyi veszélyek mellett  megterhelő a városban élőknek.  Kiemelte: az állam és az önkormányzatok kiterjedt támogatási rendszert biztosítanak, azaz például orvosi ellátást, vény nélkül kapható gyógyszereket és egyéb ellátási formákat tudnak nyújtani azoknak, akiknek az egészsége megromlott és nem tudnak teljes életet élni.
Bajkai István arra is felhívta a figyelmet, hogy a rendkívül sikeres népegészségügyi programok mindenki előtt megnyitotta a gyógyulás lehetőségét, ennek köszönhetően pedig bárki gondoskodni tud a megfelelő ellátásról. A kormánypárti képviselő aláhúzta: Budapest nemcsak az itt élők otthona, hanem Magyarország és a Kárpát-medence szellemi, kulturális, gazdasági és politikai központja is.

Kérdésre válaszolva elmondta, vizsgálják annak a lehetőségét, hogy a mozgássérült életmód, a villámlás és az árvíz is be legyen tiltva. Szakértői csoportok már ezen is dolgoznak, de ez még a jövő zenéje - jelezte Bajkai István.

Lapunk főmunkatársához eljutott információk szerint a kétharmad birtokában a Fidesz több, számára deviánsnak tartott jelenséget akar alaptörvényi szinten tiltani.
"Az mégiscsak milyen már, hogy a mozgássérült egész nap otthon ücsörög, ápolni kell és viszi az adófizetői pénzeket. Vagy vegyük az árvizet... ha alaptörvényileg tilos lesz a folyóknak kiönteniük a mederből, akkor Magyarországon nem lenne több árvíz - fogalmazott lapunk főmunkatársának egy neve és neme elhallgatását kérő magas rangú kormányzati valaki. Jelezte, az emberi erőforrások minisztere Kásler Miklós a jövő héten bejelentéssel készül a témában.

A nátha és az influenza alaptörvényi tiltásáról hamarosan dönthet az Országgyűlés.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bekaember.blog.hu/api/trackback/id/tr9114043684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása