Ein Momentum, bitte!

2017/07/28. - írta: bence441

 

Oké, rugózzunk azon, hogy a közpénzeket eddig fel nem használó Momentum miből bulizott Bodajkon. De vajon miből shoppingol Mészáros Lőrinc?

 

A kormányhű sajtó már eddig is élvezettel kóstolgatta a Momentumot. Az Origo egy korábbi cikksorozatában közölt kellemetlen tényeket a fiatal párt egy-egy vezetőjéről. Lehet bírálni, de megengedő vagyok: a sajtó nem csak a hatalmon lévők, hanem az ellenzék ellenőrzésére is való. Persze a mi pénzükből teszik meg, de ezen én most nagyvonalúan átsiklok. Én most inkább a logikai buktatókra összpontosítok.
A legújabb mánia az lett, hogy a párt Bodajkon rendezett egy fesztivált, ami nagyon bukóra sikeredett anyagilag. Alig 1000 ember ment el és elnökségi tagjuk, Soproni  Tamás azt nyilatkozta, 12 milliós veszteségük volt ebből, amelyet magánadományokból fedeztek.
Mindenki el tudja dönteni, mennyire hiszi el ezeket a kijelentéseket. Tekintve , hogy ez nem az én pénzem, őszintén szólva abból gazdálkodnak amiből akarnak.  A kormányoldalnak pedig kell valami fogás, amit talál egy olyan alakulaton, aki eddig egy forint közpénzt sem lopott el, tekintve, hogy erre nem volt lehetősége. Az "álomgyilkosság" vagyis a budapesti olimpia ötletének megfúrása óta nagyon utálják a Momentumot, pedig hát a kormány vonta vissza, mert beszart 266 ezer aláírótól és a népszavazással járó politikai kudarctól.

Dicséretes, ahogy a kormányhű sajtó lohol a Momentum működési pénzei után. De akkor játszunk újságírósat! Jó lenne, ha a sajtó ezen része mondjuk Mészáros Lőrinc hihetetlen méretű gazdagodásának is utánajárna. Ha a Momentum milliós tételű kiadása megütik ingerküszöbüket, akkor elvileg annak is meg kellene, amikor a felcsúti polgármester naponta nyer meg milliárdos közbeszerzéseket és 24 óra alatt annyit keres meg, amennyit egy becsületes ember soha életében.
Van már a portfóliójában erőmű, balatoni szállodák, kempingek, közel 200 újság (!) és még ki tudja. Merem állítani, maga sem tudja, hány cége és mennyi vagyona van. (Abba bele sem merek gondolni, hogy nem mind az övé, hanem valaki másé.)

Vagy az is érdekes, ahogy a jegybank működik. Jelentkezzen kommentben olyan ember, aki a munkahelyétől kapott valaha is jelzáloghitelt! Mert ám a Magyar Nemzeti Bankban olyan is előfordul, hogy az elnök szeretője Vajda Zita ilyenre is szert tehetett, kizárólag adóforintokból. Arról, hogy a jegybanki alapítványoknál hogyan és mennyi pénz veszíti el közpénz jellegét, szintén érdemes megemlékezni egy mondatban. Mondjuk nem hiszem, hogy ez pont akkor ütné meg mondjuk az Origo szintjét, amikor egy tehetséges fiatalember, Matolcsy Ádám veszi meg a portált.

Szóval érdekes lenne ezeket is boncolgatni, csak a sajtó azon része amely ezt megteszi, az sorosista, kommunista, hazaáruló stb. Pedig ezek az igazán érdekes kérdések, nem az, hogy a Bodajkon 12 milliót bukó Momentum miből és hogyan teremti elő ezt a pénzt.

Egészen más lesz a leányzó fekvése, ha a Momentum közpénzeket is kapni fog. Akkor én is várni fogok minden egyes beszámolót, hogy mire mennyi ment el. Ám addig minden kérdés csak puszta személyes indíttatású érdeklődés, amelyhez nem fűződik semmi közérdek.

komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://bekaember.blog.hu/api/trackback/id/tr2012697829

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tetemet marketing célra 2017.07.29. 15:31:23

Pap mondja egy Iron Maiden heavy metal rajongónak, akinek Eddie van a pólóján: Nézd fiam, undorító és ocsmány, hogy a kedvenc együttesed egy tetemet használ marketing célokra.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása