Állítsuk meg Hollandiát!

2017/08/26. - írta: bence441

 

Valaki szólhatna már Szijjártó Péternek: ez már nem az a szint, amikor 2007-ben Fidesz szóvivőként Kóka Jánosnak kellett nekimenni a kakaóbiztos számítógépek miatt. Legalábbis nem kéne, hogy az legyen.

 peter_holland.jpg  Bert Koenders holland külügyminiszter és Szijjártó Péter egy korábbi sajtótájékoztatón   

 

Perverzió, amikor egy tárcát elfoglal egy futsalcsapat és annak kitöltő emberei. A dunakeszi gárda most leköltözött a Bem rakpartra és úgy hívják, külügyminisztérium. Szemlátomást fingjuk sincsen a diplomáciáról. Nekem sem, de nem is dolgozom/dolgoztam ott. Szerencsére.
A magyar külügy totális lezüllésének szimbóluma kétségtelenül Szijjártó Péter, akinek egy normális országban már régen bele kellett volna buknia abba, hogy nem tudjuk, miből építette úszómedencés villáját, mikor egész életében mi adófizetők dobtuk össze neki a fizetést. Családi összefogás, tudom....nem most jöttünk le a falvédőről. Leszámítva a békemeneteseket, de az egy totál másik dimenzió.

Szóval Orbán Viktor visszajött szabadságáról és elkezdenek történni a dolgok.
Jelen írás megszületésekor még nem üzentünk hadat Amszerdamnak, de ez nagy eséllyel nem is fogunk. Dermesztően szánalmas nézni, ahogy a tehetségtelen, a világ normális és civilizált felén lenézett magyar kabinet óvodás módjára átmegy hisztérikába. Ha nincsen más mód arra, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet, akkor a meglévő eszköztárhoz kell nyúlnunk. Harcias, sértett nyilatkozatok, márpedig minket ne bántson senki, mert különben jajj lesz, nagykövet visszajön és így tovább. Ugyanezt az óvodában szokták csinálni, ahol természetesek a hasonló jelenetek. Lassan meg kell szokni, hogy a magyar külügyben is azok lesznek, vagy már azok is.


Megsúgom, annyira amatőrök, hogy ha az egészre nem reagálnak, akkor a 168 órás interjúra a baloldali táboron kívül senki sem figyelne oda. Jó kis promót csináltak a kijelentésnek, szép kis visszhangot kapott a dolog.
Amúgy ha a konkrét kijelentést nézzük, a távozó nagykövet citált kijelentése marhaság.
"Itt egy csoport, amelynek tagjai a globalizáció vesztesei, ezért a szélsőség, a fanatikus vallásosság felé fordulnak, mert ez ad nekik biztonságérzetet. Ugyanolyan el mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány." Terroristák=kabinet. Ez hülyeség. Orbán Viktor kizárólag hatalomtechnikai okokból, hideg racionalitásból keres és talál magának ellenfeleket. Nincsen mögötte semmi ideológia, vagy érzelem, egy motiválja: az örökös hatalomban maradás és az EU pénzek privatizálása a haveroknak. Ezért akar választásokat nyerni, ezért szeretne hatalomban maradni, ennek semmi köze sincsen bármilyen fanatikussághoz. Legfeljebb a fanatikus pénzimádat, de ez nem elvi, hanem jogi kérdés. Sok mindennel lehet vádolni a magyar kormányt, de pont ezzel nem.
Azt olvasom, amúgy is utálták ezt a nagykövetet. A normális reakciót valahogy úgy képzelem el, hogy tudomást szerez Szijjártó erről az interjúról, megmutatja kollégáinak és így szól: "Atyaég, nézzétek, mekkora állatságot mondott ez a hülye!". Röhögnek egyet és pár perc múlva már felejtik is el. Ehelyett inkább hisztérikusan rikácsolnak.

A mutatvány az öncélú magamutogatáson túl a Fidesz saját táborának is szól. Soros György uncsi, már kezd a múlté lenni, kellenek az új ellenfelek. Lehetőleg olyanok, akik nem is valódiak, csak lehet őket rugdosni a kommunikációs térben. A habverés kizárólag belpolitikai célt szolgál, a szavazóbázis összetartására szolgáló lépés. A baloldaliak meg lássanak bele amit akarnak, őket ki nem szarja le, mert nem léteznek.

Pár hét és elfelejtjük ezt az egészet. Addig sem azzal foglalkozunk, ki és hány milliárdos közbeszerzést nyert el épp.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bekaember.blog.hu/api/trackback/id/tr9712780490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása