Törvénybiznisz megoldás helyett

2020/01/12. - írta: bence441

2 nap alatt írni egy jogszabályt sokkal egyszerűbb, mint valóban tenni a probléma ellen. 

 

 

Habzó szájjal csatlakoztak rá a hétvégén a kormánypárt beszélői fejei főnökük szavaira, miszerint véget kell vetni annak, hogy a rabok milliókat perelnek ki az államtól a rossz fogvatartási körülmények miatt. Mint kiderült, nemcsak a migráció, hanem maga SO-RO-S áll ennek is a hátterében. (Mint annak a kevés rossznak, ami 9 év Fidesz-hatalom után véletlenül van az országban.)
Tegyük hozzá, nekem sem tetszik, hogy így van, de ameddig a magyar állam képtelen enyhíteni a börtönök túlzsúfoltságán, addig sajnos nem lehet mit tenni. Hiába mondja azt a KDNP nevű fantompárt egyik nemtudomén kicsodája (tök felesleges ideírnom a nevét), hogy ez jutalom nekik. Sajnos egy jogállami intézmény úgy működik, hogy ahol valaki jogot sért (nevezetesen éppen most az állam), akkor annak kártérítés jár. Lehet az Mari néni a nyolcadikról, vagy egy többszörös gyerekgyilkos.

De szerencsére készen állnak a Fidesz gyorsbevetésű jogszabályírói. Nagyon erőlködniük sem kell. Mostantól nem négy négyzetméter élettér jut törvényesen egy elítéltre, hanem csak kettő. Vagy másfél. Hopsz, már nincs is itt semmi törvénysértés, tessék továbbmenni. Az Európai Unió majd pampog valami hülyeséget hogy emberijogok meg hasonló liberális blabla, jön a kötelezettségszegési eljárás, ami ki tudja mikor és milyen eredménnyel ér véget. Ugyanott vagyunk, ahol a part szakad. Igaz, nem fognak súlyos összegeket kiperelni az államtól, de a helyzet nem fog sokat javulni.

A börtönök zsúfoltságán kellene enyhíteni, szakmai lépésekkel, hogy a fogvatartottak ne tudják beperelni az államot. Persze nem azt mondom, hogy úgy kellene kinéznie egy büntetés-végrehajtási intézménynek, mint Norvégiában vagy Svédországban, hanem csak annyi, hogy kicsikét jobban figyeljen oda az állam ezekre az emberekre. Legalább annyira, hogy ne tudjanak perelni a körülmények miatt. 

 

Ehelyett mit látunk? Expressz jogalkotás, és probléma megoldva. Kormányzás Fidesz-módra sokadik fejezet.  

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bekaember.blog.hu/api/trackback/id/tr10015405316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása