Életmódtanácsok kőtáblán

2018/04/26. - írta: bence441

 

Szerintem még Mózes sem tudta amikor átveszi Istentől a tízparancsolatot, hogy az valójában életmentési sorvezető.

                                                                    

mozes_1.jpg Mózes lehozza a Sínai - hegyről az Istentől kapott tízparancsolatot.
Rembrandt festménye. 
                                                    

 

Távozott Balog Zoltán az emberminisztérium éléről. Ebben nem is lenne semmi rendkívüli, inkább az a nem szokványos, hogy egyáltalán odakerülhetett. Egy közepes képességű lelkész, aki lényegében semmihez nem ért, csak Magyarországon igazgathat olyan létfontosságú ágazatokat, mint az oktatás, vagy az egészségügy. Persze ez pontosan kijelöli azt a helyet, amit Orbán Viktor gondol ezekről a területekről és akinek nyűg mind a kettő. A legfrissebb hírek szerint Balog Zoltánból köztársasági elnök lehet. Nos, egy ilyen országhoz egy ilyen nímand tökéletesen illik. Akinek az a legfontosabb tulajdonsága, hogy istenként tiszteli a miniszterelnököt. 

Na de már valamit tudunk utódjáról. Kásler Miklós onkológus lehet az, mint ahogy ezt a listáiról hírhedt Figyelő nevű kormányharsona megírta. Az interneten eközben elterjedt róla egy felvétel, ahol egy remekbeszabott gondolattal hívta fel magára a figyelmet:

 

 

A leendő tárcavezető bemutatkozott, úgy érzem, ennyi bőven elég ahhoz, hogy megállapítsuk, méltó utódja lesz Balog Zoltánnak. Bár lehet csak rosszindulatú vagyok, és Kásler Miklós csak egy félreértett gondolkodó és a tízparancsolattal valóban megelőzhető a halálos betegségek többsége.

Lehet kidobni az összes modern, számítógépes szűrőprogramot kidobni a picsába, az orvosképzést leépíteni, a dokikat pedig teológiai képzésekre íratni, ahol aztán a tízparancsolat szellemében megtanulhatják a halálos betegségeket megelőzni. Ennek lesz egy remek társadalmi haszna is, kevesebbet fogunk gyógyszerre költeni, a kínzó mellékhatások megszűnnek és mindenki élhet 100 évig.
Remélem Kásler Miklós tüzetesebben fogja tanulmányozni a Bibliát és találni fog benne olyan tanácsokat, amivel gyógyítható az allergia, a nátha vagy az influenza. Nekem sem hiányzik, hogy a fele fizetésem elköltsem a patikában, lehet csak templomba kéne mennem, ahol az összes testi bajomra tudják a megoldást.
Megszűnhetnek a kórházi tartozások, tekintve, hogy az orvosoknak nem lenne szükség semmiféle műszerre, egyszerű ráolvasással megoldják a vakbélműtétet, a többit meg Isten elvégzi, ha már az ember gondolkodása nem fejlődött kétezer éve amúgy sem (mint azt szintén Kásler Miklós közléséből tudhatjuk). 
A cigarettásdobozokra elég lenne a tízparancsolat egy – egy részét feltenni. Nem kéne szarozni itt mindenféle undorító képekkel, elvont és fárasztó, tudományos megközelítéseken alapuló faszságokkal. Betartod őket és nem kapsz tüdőrákot.

 

De koncentráljunk az alaptételre. Sajnos nem tudtunk meg bővebbet, milyen halálos betegségek előzhetőek meg a Tízparancsolat betartásával. 

A vérmérgezés okozta szövődményekbe simán bele lehet halni. Utóbbit simán elkerülhetjük, ha nem kívánjuk meg felebarátunk tulajdonát és nem lopjuk el házából a hifi tornyot és a lapostévét éjszaka. Ha ezt tesszük, ne lepődjünk meg, hogy jogos önvédelem címén valami éles, rozsdás tárgy áll testünkbe, így záros határidőn belül elhalálozunk. 

Az egyéb mérgek is igen komoly  halálos betegségekké fajulhatnak, ugyancsak gyorsan. Főleg akkor, ha megkívánjuk felebarátunk házastársát. Aki – előre megfontoltan – valamit italunkba kotyvaszt, elősegítve a végzetes kórok elterjedését.
Sajnos nekem hirtelen ennyi jutott eszembe, de úgy vélem, ezt nem egy hozzám hasonló, korlátolt halandónak kell kitalálni, hanem egy nagyobb kvalitású gondolkodónak.

 

Picit szkeptikus vagyok, így remélem hogy Kásler Miklós elméleteit nem a valóságban fogják kikísérletezni. Bár ha abból indulunk ki, hogy Orbán Viktor szerint Magyarország egy kísérleti laboratórium, akkor mi vagyunk a kísérleti nyulak.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bekaember.blog.hu/api/trackback/id/tr4113871554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása