A zavargás érdeklődés hiánya miatt elmaradt a hétvégi tüntetésen

2018/04/16. - írta: bence441

Kicsit szabadabban vehettünk levegőt, láthattuk, nem csak az Orbán – rendszer lelkes hívei vannak ebben az országban.

 

image.jpg                              Fotó: hvg.hu/Fazekas István                                                

 

Szombaton egy masszív tömeg áramlott át Budapesten. Nem akartak a résztvevők semmit sem, csupán megmutatni, nem akarnak egy a Fidesszel agyonnyomott országban élni. A levegő – még ha csak pár órára is – kitisztult, a nyomás megszűnt. Áldott állapot. A Fidesz és a kormánypárti hátország iszonyatos pénzeket feccölt a Békemenetekbe, akkor volt ennyi ember legutóbb a főváros utcáin. Jó volt látni, hogy itt a többség saját erőből ment ki erre a tüntetésre. Persze, az újabb kétharmados győzelem után adta magát a helyzet, hogy sokan jelenjenek meg, de az összetartozás élményének megadásán túl nem adott sokat a rendezvény. Egyelőre, aztán úgy is meglátjuk, mit hoz a jövő. Arra jó volt, hogy az elkeseredettek lássák, nincsenek egyedül, nem csak ők rühellik a rendszert. Ebbéli funkcióját teljesen betöltötte a tüntetés. Azonban…És itt jönnek a gondok.

 

Mi vagyunk a többség – hirdeti a megmozdulás szlogenje és amikor a narancsba borult országot nézem, akkor kicsit bajban vagyok. Sajnos nem a hétvégén utcára vonult tömeg a többség – adjon bármekkora önbizalmat az összegyűlt tömeg. A vidék lakossága többségében még mindig Fidesz –párti. Mert teljesen ki vannak szolgáltatva a helyi földesuraknak és attól rettegnek a hatalom jóvoltából, hogy azt a kevéske vagyont, amit megszereztek – Erzsébet – utalvány, közmunka – majd jön a migráns és elveszi. És igazából azt is leszarja, csaltak-e vagy sem, mennyire korruptak, csak őt hagyják békén ezek a muszlim inváziós erők. Más csatorna nincsen, csak az M1 (ideje lenne Migráns 1-nek nevezni, mert más ott nem nagyon van) és ha bemondja a tévé, hogy „ezek” itt állnak, na de Orbán Viktor megvédi őket, már húzzák is az ikszet. A hatalomnak ezek az emberek az érdekesek, leszarják, mi folyik a fővárosban. A miniszterelnök eddig is rühellte Budapestet, nem hinném, hogy ezen egy tömegtüntetés sokat változtatna. 
Külön érdekes, hogy egyes, a kormány segglyukában eltűnő publikációs felületek milyen feltűnően igyekeztek sulykolni, hogy itt lángbaborul majd Budapest. Az államhatalomnak nyilván érdeke lenne egy ilyennek a kiprovokálása, ezért nem szabad, hogy a tüntetők közül bárki is elveszítse a fejét. A kukaborogatás, rendőrökkel való összecsapás tehát érdeklődés hiányában elmaradt - hiába is szeretne ilyen képeket mutogatni az állami egyes. 

Új választást követeltek a szervezők. Akkor - ha jól értem - játsszuk le újra ezt a meccset a Fidesz játékszabályai szerint. Tényleg újra házhoz akarunk menni a lófaszért??!!!
Egy új választáson nemhogy kétharmada, de inkább négyötöde lenne a Fidesznek, így talán pont ezt nem kéne forszírozni. Szervezett csalás nem történt, ez csak illúzió. Az államhatalom sok kis rafinált módszerrel érte el, hogy addig maradjon hatalomban, ameddig akar.

Sajnos irreálisak a tüntetők céljai. Pedig most kellene ennek élére állnia valakinek/vagy valakiknek. Jöhet az újabb tüntetés, de ha nincsenek reálisan kitűzött célok (és sikerélmény), akkor egyre kevesebben fognak kimenni. Az államhatalom elleni elkeseredett düh első körben ki tudott vinni ennyi embert, de ha nem sikerült ezt formálni, akkor megette a fene az egészet.

Noha változás úgy is csak akkor lesz, ha mindenkit el lehet érni és elmondani neki: a migránsok nem fenyegetik az életvitelét. Azt csak a Fidesz fenyegeti.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bekaember.blog.hu/api/trackback/id/tr1113839006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása