Törvénybiznisz megoldás helyett

2020/01/12. - írta: bence441

2 nap alatt írni egy jogszabályt sokkal egyszerűbb, mint valóban tenni a probléma ellen. 

 

 

Habzó szájjal csatlakoztak rá a hétvégén a kormánypárt beszélői fejei főnökük szavaira, miszerint véget kell vetni annak, hogy a rabok milliókat perelnek ki az államtól a rossz fogvatartási körülmények miatt. Mint kiderült, nemcsak a migráció, hanem maga SO-RO-S áll ennek is a hátterében. (Mint annak a kevés rossznak, ami 9 év Fidesz-hatalom után véletlenül van az országban.)
Tegyük hozzá, nekem sem tetszik, hogy így van, de ameddig a magyar állam képtelen enyhíteni a börtönök túlzsúfoltságán, addig sajnos nem lehet mit tenni. Hiába mondja azt a KDNP nevű fantompárt egyik nemtudomén kicsodája (tök felesleges ideírnom a nevét), hogy ez jutalom nekik. Sajnos egy jogállami intézmény úgy működik, hogy ahol valaki jogot sért (nevezetesen éppen most az állam), akkor annak kártérítés jár. Lehet az Mari néni a nyolcadikról, vagy egy többszörös gyerekgyilkos.

De szerencsére készen állnak a Fidesz gyorsbevetésű jogszabályírói. Nagyon erőlködniük sem kell. Mostantól nem négy négyzetméter élettér jut törvényesen egy elítéltre, hanem csak kettő. Vagy másfél. Hopsz, már nincs is itt semmi törvénysértés, tessék továbbmenni. Az Európai Unió majd pampog valami hülyeséget hogy emberijogok meg hasonló liberális blabla, jön a kötelezettségszegési eljárás, ami ki tudja mikor és milyen eredménnyel ér véget. Ugyanott vagyunk, ahol a part szakad. Igaz, nem fognak súlyos összegeket kiperelni az államtól, de a helyzet nem fog sokat javulni.

A börtönök zsúfoltságán kellene enyhíteni, szakmai lépésekkel, hogy a fogvatartottak ne tudják beperelni az államot. Persze nem azt mondom, hogy úgy kellene kinéznie egy büntetés-végrehajtási intézménynek, mint Norvégiában vagy Svédországban, hanem csak annyi, hogy kicsikét jobban figyeljen oda az állam ezekre az emberekre. Legalább annyira, hogy ne tudjanak perelni a körülmények miatt. 

 

Ehelyett mit látunk? Expressz jogalkotás, és probléma megoldva. Kormányzás Fidesz-módra sokadik fejezet.  

komment

Mocsokpolitika látszatkövetkezményekkel

2019/12/21. - írta: bence441


Gréczy Zsolt lemondása vaskos kamu. Bizonyára remek „állást” fog kapni a történtek ellenére is.

grczy.jpg

Noha nincsen semmi bizonyíték Gréczy zaklatására, lemondása lényegében beér egy beismerő vallomással. Ha valaki annyira bizonyos az igazában, ennyire megvédi őt a pártja, akkor a végsőkig elmegy, hogy megvédje igazát. De nem értek valamit. Gyurcsány Ferenc megvédte Gréczyt. Szerinte a Borkai-ügy mocskát rajta törlesztik. Ebből az következik, hogy ha bírja a párt támogatását, akkor megvívja a csatát a „gonosz orbáni diktatúra” ellen, aki nyilván titkosszolgálati eszközökkel csempészte ki a telefonjáról a faszos képeket. Persze mindezt a Lendvay utcából vagy Felcsútról irányítva. Vagy az történt, hogy Gyurcsány Ferenc hazudik és ők kérte meg a lemondásra?
A Borkai-ügy mocskára hivatkozni különösen vicces, mivel a DK élen járt abban, hogy ezt a mocskot minél nagyobbra verje. Most amikor a saját emberükre is ráfröccsent, úgy tesznek, mint ha ők ebben teljesen kívülállók lennének. Miközben a DK is vezető szerepet játszott abban, hogy a Borkai-ügy minél nagyobbra fújódjon fel.

Pár éve Sárosdi Lilla színművész azzal vádolta meg az azóta elhunyt Marton László rendezőt, hogy 20 évvel korábban megmutatta neki a nemi szervét. Az ügyből botrány lett, a MeeToo rögtönítélő internetes esküdtszéke kivégezte Marton Lászlót mindenféle bizonyíték nélkül. Az ellenzék harcos női képviselői is beszálltak, majd amikor a rendező újra munkát kapott, akkor hevesen tiltakoztak ellene. Most amikor erős a gyanú, hogy Gréczy Zsolt a nemi szervéről készült képekkel udvarolt, felettébb csendben vannak ezek a képviselők. Hol van a Parlament harcos női amazonja, Vadai Ágnes vagy éppen Szabó Tímea?

Amúgy ha igazak a vádak, akkor a DK megtart sorai között egy ilyen embert? Valahogy nekem nem illik bele a hiperdemokratikus, legeurópaibb párt imidzsbe. Megjegyzem, ha a Fideszben lenne egy hasonló ügy, akkor már Orbán Viktornak is rég le kellett volna már mondania, megint vége lett volna a jogállamnak, Vadai Ágnesből minden nap kitörne a benne szunnyadó nőjogi harcos. és nem mellesleg másról se szólna a DK kommunikációja. Most hogy a saját emberükről van szó, akkor magánéleti botlásról van szó és „vigyáznak rá” a továbbiakban.

Nincsen azzal baj, ha valakinek szexuális élete van. Gréczy Zsoltról eddig is feltételeztük, hogy rendelkezik nem szervvel. Ez azok közé a dolgok közé tartozik, amelyet evidenciaként elfogadunk, ugyanakkor nem akarjuk tudni a részleteket. Normális ember ugyanakkor nem küldözget magáról ilyen fotókat. Aki ilyet tesz, annak valami igen súlyos zavar van a  fejében, amit nem ártana orvossal megnézetni.

Nem kell különösebben aggódni a DK politikusáért. Gréczy Zsolt azok közé tartozik a pártban, akik még emlékezhetnek rá, hogy milyen dolgozni. Nem egész életben a Parlamentben és egy pártban ücsörögni, hanem valódi, igazi munkát végezni. 55 évesen nem kell attól tartania, hogy nem tud elhelyezkedni a munkaerőpiacon. A DK körül most amúgy is több pénz áramlik, mint korábban bármikor az önkormányzati választások után, ezért tanácsot bárhol, bármennyiért tud. Ennél csak az önkormányzati cégek felügyelőbizottsági helyei azok, ahol a legnyilvánvalóbb módon fizetik ki közpénzből a különféle pártok embereit. A tanácsadás legalább annyival árnyaltabb, hogy az azt feltételezi, hogy ott valamit tenni kell a pénzért. Ez is kamu persze, de ugyanolyan pofátlan kifizetés.  

Kálmán Olgára emlékszik még valaki? Ő is tanácsadó lett, havi egymillióért és azóta se tudjuk mit csinál. Az előválasztás besértődött primadonnájának sem különösebben fűlt a foga a munkához. Elbújhatott a nyilvánosság elől és a háttérből oszthatja tanácsait. Amikről amúgy sose fogjuk megtudni, hogy valóban megszülettek-e. Gréczy Zsoltra is alighanem hasonló módon fog „vigyázni” a DK.

komment

Ásó, kapa, nagyharang

2019/09/29. - írta: bence441

Nem kell ide semmi titkosszolgálat, a baloldalon mindenki felveszi a másik beszélgetését. Az a meglepő, hogy ilyen kevés lát napvilágot.


Semmi meglepő sincsen abban, hogy Karácsony Gergelyről kikerült egy ilyen hangfelvétel. Bizonyosan lehetünk abban, hogy egynémely pártok fontos testületeinek ülésén úgy ülnek ott a résztvevők, mint egy Tarantino-filmben: az asztal alatt ott feszül mindenkinél egy stukker. Kiszivárogtatások jellemzik a baloldali elvbarátokat, akik most az állampárt kényszere miatt próbálnak vicsorogva mosolyogni, de valójában alig várják, hogy egymás hátába vágják a kést. Ha nem lesz átütő siker október 13-án akkor biztos, hogy a másik lesz a hibás.
Nem szorul rá a Fidesz arra, hogy lehallgassa egy 0%-os párt elnökségi ülésének beszélgetést, hiszen az 5%-os MSZP-vel az égvilágon semmit sem zavarnak a világon. Ellenben fontos szerepet töltenek be a NER rendszerében: remekül el tudják játszani a demokratikus ellenzék látszatát.

Időként persze homokszem kerül a gépezetbe: kikerül egy hangfelvétel és akkor beüt a zavar. Merem állítani: rengeteg órányi hangfelvétel készült a baloldalon a különféle egyeztetéseken. Ma már nem olyan nagy kunszt ezeket elkészíteni, mint régebben. Egy mobiltelefon is profi felvételeket képes csinálni, és nem fog gyanút, ha egy megbeszélésen ott van az asztalon. Egyszerűbb a Fideszre fogni, mint beismerni a rettenetes tényt: nem tudni, melyik megbeszélésre ki ül be egy bekapcsolt hangfelvevő appal.
Ennek a rengeteg anyagnak a jelentős hányadát nem is fogja soha megismerni a nyilvánosság. Arra persze tökéletesen jók, hogy lehessen az elvbarátokat fenyegetni vele, rosszabb esetben behúzni neki egy gyomrost a publikálással.
Karácsony Gergelyt is csak azért hozza nehéz helyzetbe az ilyesmi, mert folyamatosan hazudik. Volt ő már minden, ami csak lehetséges: egy rendszerkritikus zöld párt arca, majd egy új alternatívát adó baloldali mozgalom politikusa (Együtt-PM), hogy végül a szebb napokat látott MSZP oldalán kössön ki, előbb mint miniszterelnök-jelölt, majd mint főpolgármesterjelölt. Emberünk ideális céltáblája a támadásoknak, aki mögött nagykoalícióban lopja szét a közvagyont Zuglóban a Fidesz-MSZP érdekszövetség. Hogyan fogja megakadályozni főpolgármesterként a hasonló, fővárosi szintű összejátszásokat? Alighanem sehogy.

Senki se lepődjön meg, ha a következő főpolgármestert Tarlós Istvánnak fogják hívni. Amúgy meg mindegy is, hiszen bizonyosan jóideje készen vannak azok a törvényjavaslatok, amelyek egy esetleges ellenzéki győzelem esetén is biztosítják, hogy a kormány akarata érvényesüljön Budapesten is. Persze ezt és még sokminden mást is ez a jelenlegi garnitúra képtelen megakadályozni. Inkább szivárogtatnak és hangfelvételeket készítenek. A fő, hogy ki legyen a kakas a szemétdombon. Orbán Viktor pedig csak egy kávét kér és megnyeri már most a 2022-es választást is.

komment

Baloldali kiszavazóshow újratöltve

2019/06/15. - írta: bence441

A vitát Karácsony Gergely nyerte, aki kiemelkedett a résztvevők közül.

 

nevtelen.jpg


Több szempontból is hasznos volt az a főpolgármester-jelölti vita, amit péntek este rendeztek. Nem csak azért mert hallhattuk végre a programokat, hanem azért is, mert a jelöltek reakciói sokmindent elárultak. Tarlós István persze nem volt ott, de kétséges, hogy mennyit dobott volna a vita színvonalán és eredményességén az ő jelenléte. Kiderülhetett volna, hogy nincsen programja (mondjuk ez a jelenlévők egyikére is igaz volt), ugyanakkor a sértett, gyenge idegzetű tanácselnöki stílusban előadott sértegetések elvitték volna a show-t. Másfelől meg egy nívótlan irányba vitték volna el az egészet, így nem tudni, mennyit ártott vagy javított volna jelenléte.
Puzsér Róbertet kicsit hiányoltam, mert ha nem a sértegetős oldalát mutatja, hanem érdemben teszi meg hozzászólásait, akkor az sokkal jobban nézett volna ki.
A Karácsony Gergely által preferált előválasztást egyelőre még szokni kell, mert a magyar közönség még nem emésztette meg azt a jelenséget, hogy a jelöltek egymással vitatkoznak, majd aztán nagy egyetértésben támogatják a házi verseny győztesét. Oké, hogy ez Amerikában működik, de ott ennek hagyományai vannak. Magyarországon egyelőre szokni kell ezt a fajta politikai szelektáló módszert. Kétségtelen előnye, hogy így mindenki megismeri a másik elképzeléseit, amelyek legalább nyomokban ugyan de léteznek. Ez persze édeskevés, de még mindig jobb, mint a Fideszé, amely egy szó: folytatjuk. Noh és persze Orbán Viktor istensége mindenek felett.

De térjünk át a tegnap esti vitára. Önmagában megérne egy bejegyzést, hogy miért egy Youtube-csatornának kellett a rendezvényt megszerveznie, mert egyik tv sem vállalta a megszervezését. A közpénzmilliárdokból kitömött állami média olyan mélyen a Fidesz végbelében van, hogy lényegében annyi közük van a közszolgálathoz, mint Mari néninek az úrrepüléshez.
A három résztvevő leginkább egymásra ígérgetett és nemigazán jött le, konkrétan miket tennének a várossal. Az ígérgetés kontra valóság persze gyorsan megmutatkozna, amint kiderül, mik a lehetőségek és mire van pénz.Az egész vitán feltűnő volt Karácsony Gergely magabiztossága, így kijelenthető, hogy ő volt a legjobb és így megnyerhette a vitát. Mondandóját szemmel láthatóan arra építette, hogy neki már Zuglóban van tapasztalata abból, hogyan kell egy várost vezetni és miket kellene csinálni. A legkínosabb kérdésekből is könnyedén vágta ki magát, a magabiztos, szerény, de hozzáértő jelölt szerepét mutatta.

A DK által preferált Kálmán Olgát kérlelhetetlen, magabiztos emberként ismerhették meg a nézői, ám ebből nem sokat mutatott tegnap este. Nem volt összeszedett, csapongott, és egy naiv outsiderként tűnt fel, akinek csak benyomásai vannak arról, hogyan is kéne vezetni egy várost. Természetesen be lehetett vinni az erdőbe azokkal a kérdésekkel, hogy 2 hónapja még azt mondta, nem akar jelölt lenni és erre csak egy nagyon gyenge, vérszegény magyarázatra futja. A DK spin doktorai láthatóan a Dobrev Klára-jelenségre építenek. Ám van egy kis bökkenő. Ameddig a listavezető hihetetlen profizmussal, lelkesedéssel ment előre, addig Kálmán Olgán ezt nem láttam. Dobrev Klára elképesztő elhivatottsága, lendülete vitte előre pártja kampányát. A legtöbb kínos kérdésre csípőből érdemi választ adott és nem lehet rajta ütési felületet találni. És persze egy jól kidolgozott, beazonosítható programmal ment előre. Minden a helyén volt.  Ezzel szemben már Kálmán Olgáról mindez nem mondható el, sőt. Programja sincsen, (nem is lehet, hiszen másfél hét alatt írni lehetetlenség is,) amit ugyan még el lehet adni egy lehengerlő kommunikációval és fellépéssel, de neki ez szemmel láthatóan nem sikerült. Néha még a cinikus-sértett oldalát is megmutatta, amikor odaszúrt Karácsony Gergelynek, hogy neki nincsen múltja, így nem kell magyarázkodnia a megkötött háttéralkuk miatt.
Nem volt összeszedett, csapongott, így alighanem a DK stábjának fel kell őt turbóznia, ha ütőképes jelölt szeretne belőle faragnia. Előny ismertsége, így talán a hírneve némiképp kompenzálja esetleges hibáit.

A Momentum jelöltje Kerpel-Fronius Gábor a szürke, jellegtelen jelölt szerepét mutatta, akinek ugyan némi elképzelése van arról, hogyan kell vezetni a várost, ám nem tudott olyan újdonságot mondani, olyan meggyőző érvet, ami miatt egy ellenzékinek rá kellene szavaznia. Messze ő volt a legszürkébb ebben a vitában, így emlékezetes megmozdulása nem is volt.

Az estét Karácsony Gergely nyerte, de ez csak egy csata volt. A háborút még nem nyerte meg. A kihívóak nem lesz egyszerű dolga, mert két nehéz, legendásan kezelhetetlen ellenfele is lesz. tarlós István és Puzsér Róbert sem a szofisztikált megnyilvánulásairól ismert, így kérdés, a baloldali kihívó hogyan kezeli majd őket.

 

 

komment

Lehet hányinger a politika

2018/07/06. - írta: bence441

Érdekelne hány Ungár Péterhez hasonló alattomos kígyót melenget még keblén az ellenzék?

 

 

Egy vidéki kocsmában kiadós verés járna azért, amit Ungár Péter csinált. Még szerencse, hogy kultúremberek között ilyesmi nem dívik, így a politikusnak saját lelkiismeretével kell elszámolnia. Már ha van olyan neki egyáltalán.
Nyilvánosan eldicsekedni azzal, hogy verte át azt az embert aki igényt tartott a munkájára... nos, ez egyenértekű a teljes alávalósággal. Nekem eddig tartott pártja valamire való becsülete. Mit várjak választóként attól az embertől, aki annyira gátlástalan, hogy átverni azt az embert, aki dolgozni akar neki? Ki ad nekem arra garanciát, hogy nem fog ugyanúgy a pofámba hazudni a szavazatomért kuncsorogva? Hogy aztán később beleordítsa kéjesen a pofámba, hazudtam???!!
Az LMP csak akkor menthetne fikarcnyit becsületén, ha ezt az embert villámgyorsan kizárnák a pártból most, hogy ez az egész ügy nyilvánosságra került. Ha ezt nem teszik meg, akkor mindenki ugyanolyan cinkos, aki egyetért ezzel a lépéssel. De attól tartok, mindenki tudhatott erről a vezetésben, így ugyanolyan felelősség terheli őket ezért a gyalázatért. Az ominózus videón ott ücsörög mellette Szél Bernadett társelnök, aki láthatóan csak mosolyog, nem szól közbe, nem lepődik meg. Reakciójából ítélve aligha lehet neki újdonság az, amit hallott, mert ha így lenne, akkor határozott fellépéssel adott volna választ a hallottakra.
Ungár Péter csak egy a sok az erkölcstelen alakok közül. De hány olyan ember lehet még az ellenzéki pártok soraiban, aki mondjuk hasonló módon segíti a Fideszt csak még párttársai sem tudnak róla, nehogy a nyilvánosság.
Ungár Péter bebizonyította, semmivel sem különb, mint akik a Fideszben politizálni. Akik szemberebbenés nélkül átbasznak mindenkit. Javaslom Ungár Péternek, üljön át az állampárti frakcióba, senkinek sem fog feltűnni. Mert ezzel a mentalitással oda való.
komment

STOP nátha - Rendkívüli bejelentést tett a Fidesz

2018/06/12. - írta: bence441

 

 

 

letoltes.png

 

Budapest, kedd (MTI) - A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy a most zajló alkotmánymódosítási folyamatban teremtsék meg annak jogi feltételeit, hogy ne legyen a jelenlegi formában megengedett a náthás és influenzás megbetegedés. A kormánypárt arra hivatkozik, hogy beteg emberek számára biztosított a gyógyulás és a megelőzés.

Bajkai István, a kormánypárt országgyűlési képviselője kedden Budapesten tartott  sajtótájékoztatón jelentette be, hogy ezzel a módosítássál biztosítani lehetne, hogy  a várost mindenki egyformán, igazi otthonaként tudja használni. A Fidesz politikusa évtizedes problémaként jellemezte, hogy sokan terjesztik a náthát és az influenzát közterületeken, ami a közbiztonsági és közegészségügyi veszélyek mellett  megterhelő a városban élőknek.  Kiemelte: az állam és az önkormányzatok kiterjedt támogatási rendszert biztosítanak, azaz például orvosi ellátást, vény nélkül kapható gyógyszereket és egyéb ellátási formákat tudnak nyújtani azoknak, akiknek az egészsége megromlott és nem tudnak teljes életet élni.
Bajkai István arra is felhívta a figyelmet, hogy a rendkívül sikeres népegészségügyi programok mindenki előtt megnyitotta a gyógyulás lehetőségét, ennek köszönhetően pedig bárki gondoskodni tud a megfelelő ellátásról. A kormánypárti képviselő aláhúzta: Budapest nemcsak az itt élők otthona, hanem Magyarország és a Kárpát-medence szellemi, kulturális, gazdasági és politikai központja is.

Kérdésre válaszolva elmondta, vizsgálják annak a lehetőségét, hogy a mozgássérült életmód, a villámlás és az árvíz is be legyen tiltva. Szakértői csoportok már ezen is dolgoznak, de ez még a jövő zenéje - jelezte Bajkai István.

Lapunk főmunkatársához eljutott információk szerint a kétharmad birtokában a Fidesz több, számára deviánsnak tartott jelenséget akar alaptörvényi szinten tiltani.
"Az mégiscsak milyen már, hogy a mozgássérült egész nap otthon ücsörög, ápolni kell és viszi az adófizetői pénzeket. Vagy vegyük az árvizet... ha alaptörvényileg tilos lesz a folyóknak kiönteniük a mederből, akkor Magyarországon nem lenne több árvíz - fogalmazott lapunk főmunkatársának egy neve és neme elhallgatását kérő magas rangú kormányzati valaki. Jelezte, az emberi erőforrások minisztere Kásler Miklós a jövő héten bejelentéssel készül a témában.

A nátha és az influenza alaptörvényi tiltásáról hamarosan dönthet az Országgyűlés.

komment

Politikai celebkedés kimaxolva

2018/05/22. - írta: bence441

Ismerjük a valóságshow-ból kikerülő játékosok sorsát: teljesítmény nélkül uralják le a nyilvánosság egy bizonyos szegletét. A Magyar Liberális Párt is pontosan ezt csinálja, már évek óta, és a projekt sikeresnek is bizonyul. 

 

Őszinte állampolgári reakció a Magyar Liberális párt pénteki sajtótájékoztatóján.     

 

Tegye fel a kezét, aki hallott a Fodor Gábor – féle képződménytől valami önálló elképzelést a világról. Túl azon, hogy a marihuánát akarják legalizálni. Meg hogy nagy demokraták. Oké, de ez elég sovány. Mint ahogy az is, hogy önálló támogatottság hiányában kullancsként akaszkodnak fel mindenféle ellenzéki párt listájára. Ottvoltak 2014-ben is az összefogásban, de egy említésre méltó momentumot nem tudtak felmutatni az utóbbi négy évben, túl azon, hogy Fodor Gábor, az elpusztíthatatlan túlélő, ellenzéki tévéstúdiókban a liberális értékek képviseletéről beszélt.

Kár, hogy nem igazán láttuk ezeket a gyakorlatban megvalósulni, de legyünk jóindulatúak: ez egy illiberális államban és egy ekkora párttól nem is igazán várható.

Kész szerencse ebben a felállásban, hogy a liberális értékek képviseletére olyan nagy igény nincsen is ma Magyarországon. Ez az újabb kétharmados Fidesz – győzelemből és a Magyar Liberális Párt támogatottságából lemérhető. Mindenesetre egy magára valamit is adó liberális aligha a Fodor Gábor – vezette alakulatban látja érdekei leghatékonyabb képviseletét. Egy szem képviselőjük – miután sikeresen felverekedte magát potyautasként egy befutó parlamenti helyre – inkább önként lemond a több szereplésről, hogy egy hátsó sorban függetlenként gubbasszon. Mondván, így hatékonyabb az érdekképviselet.

A párt politikusai előszeretettel tüntetik fel magukat a liberális értékrend felkent védelmezőinek. Leginkább akkor kerül elő az elvek hangoztatása, amikor fel akarnak kéredzkedni a szocik listájára vagy éppen akkor, amikor kiderül, nem kapják meg a beígért pénzt. Magatartásukkal nemhogy nem népszerűsítik a liberális eszmét, hanem éppenséggel elárulják, olcsó politikai magyarázattá silányítanak egy amúgy fontos világlátást. Innentől kezdve pedig valami mást sejthetünk a háttérben. Ez a konteók világa, amibe nem akarok belemenni, de abban biztos vagyok, nem a liberális értékek hatékonyabb képviselete vezérli ezt a gittegyletet.
(Egy kisebb bekezdést megérne az is, hogyan került a pártba Szent-Iványi István, aki 2015-ig, vagyis bőven az illiberális értékek meghirdetése után is képviselte az Orbán - kormányt Ljubljanában. Miután elkerült onnan, utána lett hirtelen a hatalom liberális kritikusa.)

Ha már nincsen teljesítmény, akkor kell cselekhez folyamodni. A program az, hol, hogyan és mit baszunk éppen szét. Ezzel lehet is menni az esti tévéműsorokba turnézni. A liberális értékek már régen a kukába kerültek, meg a politizálás eredeti értéke is. Helyére egy öncélú magamutogatás lép, amit csak az érintettek tudnak, miért is csinálnak. Cirkusznak persze nem utolsó, az erre vevő perverzek még lehet élvezik is a pipsót. Ez persze semmiben sem más univerzum, mint ahol azzal foglalkoznak, VV Faszomsetudjaki kivel szakít, és milyen üzeneteket irkál az excsajának. A sajtó foglalkozik vele, mert balhé meg minden, de ez is ugyanolyan alávaló olcsó szórakoztatás, mint amit a bulvármédia produkál, ha az érdemek nélküli emberekből csinál produkciót. Ennek a vége a totális elhülyülés szokott lenni amúgy.

 

Ha másképp nem megy, mutass be egy kretén gyúrós táncot, vagy kezdj heveny faszpörgetésbe. A liberálisok kétségtelenül megtanulták utóbbi tételmondatot és úgy tűnik, hatékonyan is alkalmazzák.

komment

Életmódtanácsok kőtáblán

2018/04/26. - írta: bence441

 

Szerintem még Mózes sem tudta amikor átveszi Istentől a tízparancsolatot, hogy az valójában életmentési sorvezető.

                                                                    

mozes_1.jpg Mózes lehozza a Sínai - hegyről az Istentől kapott tízparancsolatot.
Rembrandt festménye. 
                                                    

 

Távozott Balog Zoltán az emberminisztérium éléről. Ebben nem is lenne semmi rendkívüli, inkább az a nem szokványos, hogy egyáltalán odakerülhetett. Egy közepes képességű lelkész, aki lényegében semmihez nem ért, csak Magyarországon igazgathat olyan létfontosságú ágazatokat, mint az oktatás, vagy az egészségügy. Persze ez pontosan kijelöli azt a helyet, amit Orbán Viktor gondol ezekről a területekről és akinek nyűg mind a kettő. A legfrissebb hírek szerint Balog Zoltánból köztársasági elnök lehet. Nos, egy ilyen országhoz egy ilyen nímand tökéletesen illik. Akinek az a legfontosabb tulajdonsága, hogy istenként tiszteli a miniszterelnököt. 

Na de már valamit tudunk utódjáról. Kásler Miklós onkológus lehet az, mint ahogy ezt a listáiról hírhedt Figyelő nevű kormányharsona megírta. Az interneten eközben elterjedt róla egy felvétel, ahol egy remekbeszabott gondolattal hívta fel magára a figyelmet:

 

 

A leendő tárcavezető bemutatkozott, úgy érzem, ennyi bőven elég ahhoz, hogy megállapítsuk, méltó utódja lesz Balog Zoltánnak. Bár lehet csak rosszindulatú vagyok, és Kásler Miklós csak egy félreértett gondolkodó és a tízparancsolattal valóban megelőzhető a halálos betegségek többsége.

Lehet kidobni az összes modern, számítógépes szűrőprogramot kidobni a picsába, az orvosképzést leépíteni, a dokikat pedig teológiai képzésekre íratni, ahol aztán a tízparancsolat szellemében megtanulhatják a halálos betegségeket megelőzni. Ennek lesz egy remek társadalmi haszna is, kevesebbet fogunk gyógyszerre költeni, a kínzó mellékhatások megszűnnek és mindenki élhet 100 évig.
Remélem Kásler Miklós tüzetesebben fogja tanulmányozni a Bibliát és találni fog benne olyan tanácsokat, amivel gyógyítható az allergia, a nátha vagy az influenza. Nekem sem hiányzik, hogy a fele fizetésem elköltsem a patikában, lehet csak templomba kéne mennem, ahol az összes testi bajomra tudják a megoldást.
Megszűnhetnek a kórházi tartozások, tekintve, hogy az orvosoknak nem lenne szükség semmiféle műszerre, egyszerű ráolvasással megoldják a vakbélműtétet, a többit meg Isten elvégzi, ha már az ember gondolkodása nem fejlődött kétezer éve amúgy sem (mint azt szintén Kásler Miklós közléséből tudhatjuk). 
A cigarettásdobozokra elég lenne a tízparancsolat egy – egy részét feltenni. Nem kéne szarozni itt mindenféle undorító képekkel, elvont és fárasztó, tudományos megközelítéseken alapuló faszságokkal. Betartod őket és nem kapsz tüdőrákot.

 

De koncentráljunk az alaptételre. Sajnos nem tudtunk meg bővebbet, milyen halálos betegségek előzhetőek meg a Tízparancsolat betartásával. 

A vérmérgezés okozta szövődményekbe simán bele lehet halni. Utóbbit simán elkerülhetjük, ha nem kívánjuk meg felebarátunk tulajdonát és nem lopjuk el házából a hifi tornyot és a lapostévét éjszaka. Ha ezt tesszük, ne lepődjünk meg, hogy jogos önvédelem címén valami éles, rozsdás tárgy áll testünkbe, így záros határidőn belül elhalálozunk. 

Az egyéb mérgek is igen komoly  halálos betegségekké fajulhatnak, ugyancsak gyorsan. Főleg akkor, ha megkívánjuk felebarátunk házastársát. Aki – előre megfontoltan – valamit italunkba kotyvaszt, elősegítve a végzetes kórok elterjedését.
Sajnos nekem hirtelen ennyi jutott eszembe, de úgy vélem, ezt nem egy hozzám hasonló, korlátolt halandónak kell kitalálni, hanem egy nagyobb kvalitású gondolkodónak.

 

Picit szkeptikus vagyok, így remélem hogy Kásler Miklós elméleteit nem a valóságban fogják kikísérletezni. Bár ha abból indulunk ki, hogy Orbán Viktor szerint Magyarország egy kísérleti laboratórium, akkor mi vagyunk a kísérleti nyulak.

 

komment

A zavargás érdeklődés hiánya miatt elmaradt a hétvégi tüntetésen

2018/04/16. - írta: bence441

Kicsit szabadabban vehettünk levegőt, láthattuk, nem csak az Orbán – rendszer lelkes hívei vannak ebben az országban.

 

image.jpg                              Fotó: hvg.hu/Fazekas István                                                

 

Szombaton egy masszív tömeg áramlott át Budapesten. Nem akartak a résztvevők semmit sem, csupán megmutatni, nem akarnak egy a Fidesszel agyonnyomott országban élni. A levegő – még ha csak pár órára is – kitisztult, a nyomás megszűnt. Áldott állapot. A Fidesz és a kormánypárti hátország iszonyatos pénzeket feccölt a Békemenetekbe, akkor volt ennyi ember legutóbb a főváros utcáin. Jó volt látni, hogy itt a többség saját erőből ment ki erre a tüntetésre. Persze, az újabb kétharmados győzelem után adta magát a helyzet, hogy sokan jelenjenek meg, de az összetartozás élményének megadásán túl nem adott sokat a rendezvény. Egyelőre, aztán úgy is meglátjuk, mit hoz a jövő. Arra jó volt, hogy az elkeseredettek lássák, nincsenek egyedül, nem csak ők rühellik a rendszert. Ebbéli funkcióját teljesen betöltötte a tüntetés. Azonban…És itt jönnek a gondok.

 

Mi vagyunk a többség – hirdeti a megmozdulás szlogenje és amikor a narancsba borult országot nézem, akkor kicsit bajban vagyok. Sajnos nem a hétvégén utcára vonult tömeg a többség – adjon bármekkora önbizalmat az összegyűlt tömeg. A vidék lakossága többségében még mindig Fidesz –párti. Mert teljesen ki vannak szolgáltatva a helyi földesuraknak és attól rettegnek a hatalom jóvoltából, hogy azt a kevéske vagyont, amit megszereztek – Erzsébet – utalvány, közmunka – majd jön a migráns és elveszi. És igazából azt is leszarja, csaltak-e vagy sem, mennyire korruptak, csak őt hagyják békén ezek a muszlim inváziós erők. Más csatorna nincsen, csak az M1 (ideje lenne Migráns 1-nek nevezni, mert más ott nem nagyon van) és ha bemondja a tévé, hogy „ezek” itt állnak, na de Orbán Viktor megvédi őket, már húzzák is az ikszet. A hatalomnak ezek az emberek az érdekesek, leszarják, mi folyik a fővárosban. A miniszterelnök eddig is rühellte Budapestet, nem hinném, hogy ezen egy tömegtüntetés sokat változtatna. 
Külön érdekes, hogy egyes, a kormány segglyukában eltűnő publikációs felületek milyen feltűnően igyekeztek sulykolni, hogy itt lángbaborul majd Budapest. Az államhatalomnak nyilván érdeke lenne egy ilyennek a kiprovokálása, ezért nem szabad, hogy a tüntetők közül bárki is elveszítse a fejét. A kukaborogatás, rendőrökkel való összecsapás tehát érdeklődés hiányában elmaradt - hiába is szeretne ilyen képeket mutogatni az állami egyes. 

Új választást követeltek a szervezők. Akkor - ha jól értem - játsszuk le újra ezt a meccset a Fidesz játékszabályai szerint. Tényleg újra házhoz akarunk menni a lófaszért??!!!
Egy új választáson nemhogy kétharmada, de inkább négyötöde lenne a Fidesznek, így talán pont ezt nem kéne forszírozni. Szervezett csalás nem történt, ez csak illúzió. Az államhatalom sok kis rafinált módszerrel érte el, hogy addig maradjon hatalomban, ameddig akar.

Sajnos irreálisak a tüntetők céljai. Pedig most kellene ennek élére állnia valakinek/vagy valakiknek. Jöhet az újabb tüntetés, de ha nincsenek reálisan kitűzött célok (és sikerélmény), akkor egyre kevesebben fognak kimenni. Az államhatalom elleni elkeseredett düh első körben ki tudott vinni ennyi embert, de ha nem sikerült ezt formálni, akkor megette a fene az egészet.

Noha változás úgy is csak akkor lesz, ha mindenkit el lehet érni és elmondani neki: a migránsok nem fenyegetik az életvitelét. Azt csak a Fidesz fenyegeti.

komment

Gábor és Emőke kétharmados győzelme

2018/04/09. - írta: bence441

Akármilyen elbaszott is, de ez a demokrácia, a kisebbségnek – bármi fájdalmas is, – tudomásul kell venni az eredményt.

 

 download.jpg

 

 

Amikor már lehetett látni a magas részvételt, akkor tudni lehetett, valaki nagyon pofára fog esni. Az ember esze és benne lakozó naivitása Hódmezővásárhely után a kormányváltás felé is vihette egy-egy kósza pillanatra. Aztán este, amikor Németh Szilárd rezsibiztos elszólta magát, akkor már lehetett valami sejteni. Az eredmény sokkoló volt. Nem csak azért, mert 8 év kormányzás után valaki ekkora arányban nyer. Hanem azért is, mert a fővároson kívül nem volt ellenzéki győzelem még csak nyomokban sem. Persze nehezített volt a pálya és most sok mindent leírhatnék, amit a politológusok elmondtak a tévékben és el is fognak mondani.

 

Ennek a győzelemnek az oka 2015-ben keresendő, valahol a Keleti pályaudvar környékén. Amikor mindenki megtapasztalhatta, milyen az, amikor a migránsok/menekültek/illegális bevándorlók (mindenki húzza alá a számára kedves kifejezést) elfoglalták a főváros egyik legforgalmasabb terét és láthattuk, milyen az ha „ezek” itt randalíroznak. Erre a jelenségre épült rá az utóbbi évtizedek legnagyobb néphülyítő kampánya, amely tényleg elhitette a vidéki szavazókkal, Soros valóban migráns békaembereket akar a szomszédjába telepíteni. Zsigerileg épített arra a mindenkiben megbúvó félelemre, miszerint félünk az ismeretlentől. Persze, én sem akarnám, ha megtöbbszöröződne a muszlim lakosság száma. De azért síkhülye nem vagyok, tudom, senki sem a magyar, hanem a német és a svéd életre vágyik. Az meg legyen az ő dolguk, ide nem akarnak jönni, mert az őshonos lakosság mobilis rétegei menekülőre fogják a dolgot. Szóval sikeres volt a 80-as IQ alattiaknak szóló kampány. Persze ezt letesztelték már az úgynevezett kvótanépszavazáson és úgy látták bejön a recept és tovább butították az üzenetet. Amely most kétharmadot ért.

A jelek szerint többségben vannak azok, akiknek nem számít hány évvel kevesebbet élnek, csak ne jöjjenek a csúnya migránsok. A jelek szerint többségben vannak azok, akiknek nem számít, hogy az iskolákból hű békemenetes alattvalók jönnek ki, csak ne jöjjenek a csúnya migránsok. Nem baj, ha lop a fideszes hűbérúr, de addig sem jönnek a csúnya migránsok. Nem baj, ha újra tagjai leszünk a Szovjetuniónak és Putyin akkor rendeli lábához hű csicskását Moszkvába, amikor csak akarja.

 

Az ellenzék nagyjából nullával egyenlő teljesítménye is hozzájárult ehhez a tragédiához. Az utolsó pillanatban is úgy marakodtak az induló helyeken, mint ha csak arról lenne szó, ki az aki besétál vörös szőnyegen a négyötödös többségbe és kiből milyen miniszter, államtitkár lesz. Orbán Viktor korábban arról beszélt, ellenzékváltó hangulat van. Nos, nála jobban senki sem látja a néplelket, és jobban nem tudja olvasni a politika rezdülését. Kijelenthető, hogy igaza volt. Látni fogjuk az ellenzéki pártocskák agóniáját, de ez sovány vigasz lesz.

Magyarázhatjuk persze azzal, hogy csalás volt, de ez csak illúzió. Sokkal jobb ezt hinni, mint szembenézni a brutális valósággal. 

Bűvös szám lett a kétharmad, de nem tolnám túl a jelentőségét. Már eddig is megcsinálták a lényeget, megoldották, hogy évtizedekre gyarmatosítsák az országot. Amit meg igazán szerettek volna, azt feles többséggel eddig is megoldották. Most csak annyi változik, hogy nem kell szarakodniuk a jogászkodásukkal.

Szóval sok indokot, érvet, mentséget és magyarázkodást lehet hozni a vasárnapi eredményre. Egy biztos: a részvétel valóban nagy legitimációt ad. Ebből pedig csak egy következik: akik máshogy látják a világot, azoknak tudomásul kell venni, hogy véleménye kisebbségbe szorult. Mindenkinek az egyéni boldogulására kell helyeznie a hangsúlyt, nem a közösségire. Arról le lehet mondani. Európát már csak egyénileg, a lábunkkal választhatjuk. A többség a meleg kádári Szovjetuniót akarja, ahol a cáratyuska gondolkodik helyettük és nem kell addig sem felelősséget viselni döntéseinkért. Cserébe jár a buksisimi, kis rezsicsökkentés meg a 10 ezer forintos Erzsébet – utalvány.

 

Gábor és Emőke biztosan elment szavazni. És ők szívesen is döntöttek a mi jövőnkről.

komment
süti beállítások módosítása