Politikai celebkedés kimaxolva

2018/05/22. - írta: bence441

Ismerjük a valóságshow-ból kikerülő játékosok sorsát: teljesítmény nélkül uralják le a nyilvánosság egy bizonyos szegletét. A Magyar Liberális Párt is pontosan ezt csinálja, már évek óta, és a projekt sikeresnek is bizonyul. 

 

Őszinte állampolgári reakció a Magyar Liberális párt pénteki sajtótájékoztatóján.     

 

Tegye fel a kezét, aki hallott a Fodor Gábor – féle képződménytől valami önálló elképzelést a világról. Túl azon, hogy a marihuánát akarják legalizálni. Meg hogy nagy demokraták. Oké, de ez elég sovány. Mint ahogy az is, hogy önálló támogatottság hiányában kullancsként akaszkodnak fel mindenféle ellenzéki párt listájára. Ottvoltak 2014-ben is az összefogásban, de egy említésre méltó momentumot nem tudtak felmutatni az utóbbi négy évben, túl azon, hogy Fodor Gábor, az elpusztíthatatlan túlélő, ellenzéki tévéstúdiókban a liberális értékek képviseletéről beszélt.

Kár, hogy nem igazán láttuk ezeket a gyakorlatban megvalósulni, de legyünk jóindulatúak: ez egy illiberális államban és egy ekkora párttól nem is igazán várható.

Kész szerencse ebben a felállásban, hogy a liberális értékek képviseletére olyan nagy igény nincsen is ma Magyarországon. Ez az újabb kétharmados Fidesz – győzelemből és a Magyar Liberális Párt támogatottságából lemérhető. Mindenesetre egy magára valamit is adó liberális aligha a Fodor Gábor – vezette alakulatban látja érdekei leghatékonyabb képviseletét. Egy szem képviselőjük – miután sikeresen felverekedte magát potyautasként egy befutó parlamenti helyre – inkább önként lemond a több szereplésről, hogy egy hátsó sorban függetlenként gubbasszon. Mondván, így hatékonyabb az érdekképviselet.

A párt politikusai előszeretettel tüntetik fel magukat a liberális értékrend felkent védelmezőinek. Leginkább akkor kerül elő az elvek hangoztatása, amikor fel akarnak kéredzkedni a szocik listájára vagy éppen akkor, amikor kiderül, nem kapják meg a beígért pénzt. Magatartásukkal nemhogy nem népszerűsítik a liberális eszmét, hanem éppenséggel elárulják, olcsó politikai magyarázattá silányítanak egy amúgy fontos világlátást. Innentől kezdve pedig valami mást sejthetünk a háttérben. Ez a konteók világa, amibe nem akarok belemenni, de abban biztos vagyok, nem a liberális értékek hatékonyabb képviselete vezérli ezt a gittegyletet.
(Egy kisebb bekezdést megérne az is, hogyan került a pártba Szent-Iványi István, aki 2015-ig, vagyis bőven az illiberális értékek meghirdetése után is képviselte az Orbán - kormányt Ljubljanában. Miután elkerült onnan, utána lett hirtelen a hatalom liberális kritikusa.)

Ha már nincsen teljesítmény, akkor kell cselekhez folyamodni. A program az, hol, hogyan és mit baszunk éppen szét. Ezzel lehet is menni az esti tévéműsorokba turnézni. A liberális értékek már régen a kukába kerültek, meg a politizálás eredeti értéke is. Helyére egy öncélú magamutogatás lép, amit csak az érintettek tudnak, miért is csinálnak. Cirkusznak persze nem utolsó, az erre vevő perverzek még lehet élvezik is a pipsót. Ez persze semmiben sem más univerzum, mint ahol azzal foglalkoznak, VV Faszomsetudjaki kivel szakít, és milyen üzeneteket irkál az excsajának. A sajtó foglalkozik vele, mert balhé meg minden, de ez is ugyanolyan alávaló olcsó szórakoztatás, mint amit a bulvármédia produkál, ha az érdemek nélküli emberekből csinál produkciót. Ennek a vége a totális elhülyülés szokott lenni amúgy.

 

Ha másképp nem megy, mutass be egy kretén gyúrós táncot, vagy kezdj heveny faszpörgetésbe. A liberálisok kétségtelenül megtanulták utóbbi tételmondatot és úgy tűnik, hatékonyan is alkalmazzák.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bekaember.blog.hu/api/trackback/id/tr5413992498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása